• Novinky

          • Podporujeme projekty, které mají smysl
            • Podporujeme projekty, které mají smysl

              20. 12. 2018

              Začátkem prosince se naše škola zapojila do "Batůžkového projektu" Marys meals. Hlavním cílem tohoto projektu bylo nashromáždit co nejvíce plně vybavených batůžků a především naučit naše děti tomu, že to co nám se zdá jako samozřejmost, je pro děti v rozvojových zemích vzácné, jako je batůžek se školními pomůckami.

              Hlavní myšlenka projektu - děti pomáhají dětem - se tedy naplnila a my jsem v naší kanceláři postupně uschovali 35 batůžků, které nasbírali naši žáci, s pomocí rodičů,  pro své kamarády v tisíce kilometrů vzdálených školách.

              Tímto bychom Vám chtěli poděkovat za spolupráci a doufáme, že se nejedná o poslední podobně motivovaný projekt.

          • Předvánoční zpívání Písničky
            • Předvánoční zpívání Písničky

              20. 12. 2018

              I letošní rok byl adventní čas plný mnoha vystoupení, které náš sboreček Písnička absolvoval.

              Prvně jsme se rozjeli ve čtvrtek 29.11.2018 do Loučné nad Desnou na festival Loučenská vločka. 

              Hned ráno nás překvapil první silný mráz. Ale poklidná atmosféra zdejšího festivalu nás krásně rozehřála a opět mile uvedla do nadcházejícího vánočního času. Festival, pořádaný v nádherné prostoře Loučenského zámku nazvané Skleník, letos měl i mezinárodní účast. Na našem koncertu si zazpívalo pět sborů. Pro některé děti to byla jejich první zkušenost se zpěvem na pódiu. Naše zpívání se ostatním líbilo podobně jako se líbilo zpívání ostatních dětí, které jsme měli možnost slyšet, nám. Zazpívali jsme si Písně o zimě i tradiční koledu Aj, dnes v Betlémě. A za doprovodu houslí, violoncella a flétny v podání našich dětí i sólistů píseň Poslouchej, Ježíš přišel k nám. Společně se sborem Slavík, s nímž velmi rádi spolupracujeme, jsme zakončili koncert písní Rozdávejme lásku svou. Po doznění posledních tónů festivalové znělky se děti nadšeně odebraly do pěkné místní školy, kam jsme byli pozváni na oběd. Cestou domů už se děti těšily na další mnohá vystoupení, která nás čekají.

              Písničku jste měli možnost slyšet zpívat samozřejmě i v Zábřeze. Nejprve v pátek 7.12. před naší školou na Vánoční Božence a dále také ve čtvrtek 13.12. 2018 na tradiční charitativní akci Adventní zpívání. 

              Tato akce se pořádá každý rok ve prospěch Nadace pro transplantaci kostní dřeně a jsme rádi, že můžeme být součástí. Opět se v kulturním domě sešlo plno posluchačů, rodičů i zpěváčků z blízkých mateřských i základních škol, kterých letos bylo rekordně, dokonce ze sedmi sborů. Posluchači si tak mohli odnést krásný zážitek a navíc si koupit něco z vánočních ručně vyrobených výrobků, jejichž výtěžek spolu s dobrovolným vstupným putují právě na Nadaci pro transplantaci kostní dřeně. 

              Naše předvánoční zpívání jsme zakončili v mateřské školce Zahradní, v úterý 18.12. V této školce mnoho dětí z našeho sboru „ochutnalo“ sborové zpívání poprvé a děti se sem moc rády vracejí. Společně se sborečkem ze zdejší školky - Zvoneček si děti připravily krátký program pro ostatní malé posluchače. 

              Přejeme všem posluchačům a příznivcům sborového zpívání požehnané svátky.

          • Vánoční Boženka
            • Vánoční Boženka

              10. 12. 2018

              Nevlídné počasí, ale velmi vlídná atmosféra ovládla vánoční akci před naší školou, kde se vytvořilo útulné náměstíčko se stánky a pódiem. K prodeji byly výrobky dětí, učitelek a vychovatelek, občerstvení k okamžité konzumaci nebo třeba cukroví až k vánočnímu stromečku. Na pódiu se střídaly děti všech ročníků a nutno dodat, že vystoupení měla svoji kvalitu. Mnozí doprovodili písničku o kostým, případně malou dramatizaci a v mnoha případech si děti písničku oživily vlastním hudebním doprovodem. Další ročník Vánoční Boženky se vydařil, účastníci vypadali spokojeně a celá Boženka je zabalena do Vánoční nálady.

          • Pozvánka
            • Pozvánka

              5. 12. 2018

              My všichni žáci  5. B z Boženky Vás zveme na výjimečný jarmark "U VÁNOČNÍ HVĚZDY“ v rámci projektu ABECEDA PENĚZ.

              Chystáme pro Vás k zakoupení drobné dárky a vánoční dekorace, ale hlavně vánoční cukroví, kávu, čaj a spoustu dalších dobrot. Nebude chybět ani hudba.


              Náš úžasný jarmark proběhne ve čtvrtek 13.12.2018 od 14.00 do 17.00 hodin před pobočkou České spořitelny Zábřeh!


              Tuto možnost jsme dostali od České spořitelny díky půjčce 3000 Kč na nákup materiálu. Začali jsme vyrábět např. přívěsky, látková srdíčka, domácí mýdla, marmelády, sušené ovoce, čaje, přání k Vánocům atd.

              S pomocí rodičů chystáme dobroty jako muffiny, rumové koláčky, jednohubky, slané pečivo, perníčky, dokonce celé perníkové chaloupky.

              Po celou dobu příprav pilně trénuje naše třídní kapela, která vystoupí od 14.30 každou půlhodinu až do 16.30 hod.


              Se zakoupením jakéhokoli dárku přispějete na hipoterapie nemocné Julince Bartošové a část výdělku použijeme na náš rozlučkový výlet.

              Tak ve čtvrtek 13. prosince nezapomeňte přijít s dobrou náladou k pobočce České spořitelny Zábřeh!

              Těší se na vás třída 5.B.

          • Dějepisná olympiáda
            • Dějepisná olympiáda

              5. 12. 2018

              Ve středu 28.11. se uskutečnilo školní kolo dějepisné olympiády. Na prvním místě se s velkým odstupem umístila Klára Indrová ze 7.B. Druhé místo obsadila Bára Diblíková a třetí místo Adam Krňávek, oba z 9.A. Listina s podrobnými výsledky všech účastníků je vyvěšena na síti v červeném pavilonu.

              Nejen vítězům, ale všem účastníkům olympiády patří velká gratulace! 

          • Úspěch až v Praze
            • Úspěch až v Praze

              3. 12. 2018

              Žákyně 8. A Klára Špičková se umístila na 2. místě v soutěži České národní banky o návrh pamětní stokorunové bankovky. Na slavnostní vernisáži výstavy 100 let československé koruny, která se bude konat 31. 1. 2019 na Pražském hradě jí bude předáno ocenění. Bankovka vznikla v hodině Vv pod vedením paní učitelky Alžběty Navrátilové. Gratulujeme! Wink