• Novinky

          • Zeměpisná olympiáda - školní
            • Zeměpisná olympiáda - školní

              29. 1. 2019

              Ve čtvrtek 24. 1. 2019 se uskutečnilo školní kolo zeměpisné olympiády. Účastnilo se jí 32 žáků z druhého stupně. Důležité byly nejen získané vědomosti, ale také rychlá orientace v mapách ve školním atlasu. V kategorii A (6. ročníky) se na 1. místě umístil Přemysl Dušánek ze 6.A, v kategorii B (7.ročníky) získal nejvyšší počet bodů Jan Pavlík ze 7.C a v kategorii C (8. a 9. ročníky) zvítězila Barbora Diblíková z 9.A. Listina s podrobnými výsledky visí ve vestibulu školy. 

              Nejen vítězům, ale všem účastníkům v soutěži patří velká gratulace!

          • Search it! – okresní kolo
            • Search it! – okresní kolo

              29. 1. 2019

              Ve středu 23.1. se trojice žáků Matěj Kubalík, Daniel Bezděk a Ondřej Daniel vydala zkusit štěstí do okresního kola internetové vyhledávací soutěže v angličtině v Šumperku.  Dvacetiminutová procházka ze šumperského nádraží na Střední průmyslovou školu ve velmi mrazivém ránu nás pořádně probrala a kluci pak v příjemném prostředí vyzkoušeli nejen své jazykové schopnosti, ale také odhad pro výběr těch správných internetových vyhledávacích zdrojů.

              Výborně se to vše podařilo Danielu Bezděkovi z 9.B, který v konkurenci 26 soupeřů skončil na krásném 4. místě. Moc blahopřejeme Dane!!

          • Seach It!
            • Seach It!

              15. 1. 2019

              Ve čtvrtek 10.1. si osmáci a deváťáci vyzkoušeli vyhledávání informací na Internetu v angličtině ve školním kole soutěže Search it. Otázky byly ze všech možných oblastí a nebyly vůbec jednoduché, k jejich porozumění byla navíc nutná slušná úroveň angličtiny. Na 45 otázek byl k dispozici časový limit 45 minut. Nejlépe si vedli Ondřej Daniel z 8.C a Adam Vepřek z 8.B v kategorii osmých tříd a Daniel Bezděk a Matěj Kubalík z 9.B v kategorii devátých tříd. Tito čtyři žáci nás zastoupí v okresním kole v Šumperku. Držíme palce!

               

               

          • Návštěva Alzheimer centra v Zábřeze
            • Návštěva Alzheimer centra v Zábřeze

              14. 1. 2019

              Nejen v předvánoční čas bychom měli dělat radost druhým. Proto se ve čtvrtek 19. 12. děti z 1.B rozhodly navštívit pacienty z Alzheimer centra v Zábřeze. Připravili si pro ně kulturní program a nakonec předaly vlastnoručně vyrobená přáníčka. Děti z toho měly velký zážitek a jistě i velmi dobrý pocit, že mohly udělat radost těmto lidem.

               

          • Nocování prvňáčků ve škole
            • Nocování prvňáčků ve škole

              14. 1. 2019

              Prvňáčci z 1.B si předvánoční čas užili po svém. Ve čtvrtek 13. prosince je čekalo předvánoční nocování ve škole. Připravili jsme si společnou večeři, celý večer popíjeli teplý punč, zahráli vánočně laděné hry a ulehli v prostorách tělocvičny. Bylo to velké dobrodružství! Druhý den jsme si po náročné noci udělali společnou snídani formou bufetu.

          • Odborná exkurze Ostrava Velký Svět techniky
            • Odborná exkurze Ostrava Velký Svět techniky

              8. 1. 2019

              Těsně před Vánoci 20.12. se žáci osmých ročníků zúčastnili odborné exkurze v Ostravě pod vedením učitelů z oblasti fyziky, zeměpisu a přírodopisu.

              Do Ostravy jsme se dostali krásně vlakem RegioJet a do areálu Vítkovic jsme už pokračovali tramvají. Ve Velkém Světě techniky nás čekalo velké množství funkčních exponátů z fyziky, přírodopisu a zeměpisu. Převážnou část jsme si i vyzkoušeli a porozuměli jejich principu. Po vyzkoušení exponátů nás čekalo divadlo s názvem Světlo, takže převážnou část divadla byla kupodivu tma. Po divadle následovalo 3D kino. To vše jsme absolvovali celé čtyři hodiny, to je krásných 14 400 sekund. 

              Tím ale náš výlet nekončil. Z Vítkovic jsme se přesunuli na Masarykovo náměstí, kde probíhaly vánoční trhy. Čas rychle plynul a v 16:49 nám ze Stodolní jel vlak směr Zábřeh. Celý výlet jsme si velmi užili a mrzelo nás, že vše rychle uteklo, ale zase o to blíže jsme byli k Vánocům.

          • Vánoční laťka
            • Vánoční laťka

              2. 1. 2019

              Další ročník tradiční Vánoční laťky si hned do začátku nesl jeden rekord! Tím byl počet závodníků, kterých bylo 55!

              Celý program zahájil černobílý taneček v podání holek převážně z 9. C pod vedením paní učitelky Spillerové, H. Hajtmarové a pana učitele Víta, kterého jako druhý muž doprovodil Karel Prachař (9. C). Potom už se šlo závodit, ti nejmladší začínali na výšce 100 cm a postupně se přihazovalo 5 cm. Na 110 cm se přidali osmáci a deváťáci. Díky tolika závodníkům to vypadalo, že máme před sebou skokanský maraton. Diváci totiž dokázali mnohé kluky i holky vyhecovat k osobním rekordům.

              K největším výškám se dostali ti nejstarší skokani. O celkové vítězství svedli krásný boj Tadeáš Piterka (9. C) a Martin Vitásek (8. A). Jejich souboj se rozhodl na výšce 165 cm, kterou Martin zdolal, čímž se stal absolutním vítězem Vánoční laťky.

              Výsledky:

              Starší žáci:

              1. Martin Vitásek 165 cm

              2. Tadeáš Piterka 162 cm

              3. Matěj Horký 150 cm

               

              Mladší žáci:

              1. Marek Lajmar 135 cm

              2. Lukáš Pavlík 130 cm

              3. Roman Augustin 125 cm

               

              Starší žákyně:

              1. Nikola Braunerová 140 cm

              2. Kristýna Sittová 135 cm

              3. Vendula Matějčková 135 cm

               

              Mladší žákyně:

              1. Zdeňka Pazderníková 125 cm

              2. Markéta Žáková 120 cm

              3. Karolína Zemánková 115 cm