• Novinky

          • Lyžařský kurz prvních tříd
            • Lyžařský kurz prvních tříd

              29. 1. 2020

              Rok se s rokem sešel a naši prvňáčci s velkým očekáváním vyrazili sjíždět svahy Dolní Moravy, tentokrát Větrný vrch. Nejen lyžování, hry na sněhu, zimní radovánky, ale i krásné slunečné dny si užili naši nejmenší. Po ranní rozcvičce s maskotem Brumíka následovala dopolední dvouhodinová výuka. Po obědě proběhlo i odpolední lyžování. Díky skvělým instruktorům již třetí den zvládly všechny děti vyjet lanovkou a sjet hlavní svah.                                                                                 

              Poslední den byl ten nej…. v duchu karnevalu a závodů. A jak se dětem dařilo? Podívejte se do fotogalerie :)

          • Lyžařský výcvikový kurz 7.C
            • Lyžařský výcvikový kurz 7.C

              28. 1. 2020

              Lyžařský výcvik jsme zahájili již v neděli ráno. Odjížděli jsme s dobrou náladou a plni sil. Sluníčko nám svítilo první a poslední den, jinak byla naše lyžovačka spíše s mlhou a za velkého mrazu. Nástup na odjezd skibusu byl už v 9.00 hodin a návrat do Heroltic až v 16.00 hodin. Takže kromě hodinky odpočinku na svačinku, pamlsky a teplý čaj jsme se zdokonalovali na lyžích a snowboardu. Mnozí z nás (hlavně začátečníci) udělali kus práce a vypracovali se skoro až na závoďáky :)

              Odpoledne jsme si užívali bazénu a regenerace. Po večerech nás čekala malá procházka po okolí a program plný her a odborných přednášek. Domů jsme se vrátili vyčerpáni, ale všichni jsme se naučili výborně lyžovat a bezpečně padat :)

              Valerie Keprtová a Markéta Ryšavá 7.C

          • Zeměpisná olympiáda
            • Zeměpisná olympiáda

              27. 1. 2020

              V pátek 24. 1. 2020 se konala již tradiční zeměpisná olympiáda. Účastnilo se jí celkem 36 žáků z druhého stupně. Důležité byly nejen získané  vědomosti, ale také rychlá orientace v mapách ve školním atlasu.

              V kategorii A (6. ročníky) se na 1. místě umístila Jana Divišová ze 6. D, v kategorii B (7.ročníky) získala nejvyšší počet bodů Viktorie Obšilová ze 7.A a v kategorii C (8. a 9. ročníky) zvítězil Milan Keprt z 9.A.  Tito tři žáci postupují do okresní kola. Listina s podrobnými výsledky visí ve vestibulu školy.

              Všichni jste byli skvělí a zasloužíte velkou pochvalu :)

          • Krajské finále ČEPS cupu ve florbale
            • Krajské finále ČEPS cupu ve florbale

              15. 1. 2020

              Družstvo našich chlapců se po vítězství v okresním kole zúčastnilo krajského finále, které se konalo 13. 1. 2020 v Lipníku nad Bečvou.

              Turnaj měl daleko vyšší úroveň, kde se každá chyba okamžitě trestala gólem. Naši žáci bojovali se ctí, ale menší  zkušenosti, byly přece jenom znát. I tak jim patří velké poděkování  za vzornou reprezentaci školy.

              Na fotografii zleva: Richard Drozd, Jan Bureš, Ondřej Možný, Vilda Kovář, Matěj Chmelař, Jan Bubeníček a brankář Vojta Opravil.

              Výsledky zápasů ve skupině:

              Boženka - Přerov   2:4

              Boženka - Prostějov 4:2

              Boženka - Horka 2:4

              Boženka - Uničov 4:6

          • Vánoční laťka ozdobená rekordem
            • Vánoční laťka ozdobená rekordem

              5. 1. 2020

              Další ročník atletické soutěže ve skoku vysokém se odehrál z technických důvodů v parketové tělocvičně, ale jako vždy poslední den před nástupem na vánoční prázdniny.
              Samotné soutěži předcházelo taneční vystoupení žáků a učitelů pod vedením paní učitelky Hajtmarové a Pumprlové.

              Soutěž probíhala jako vždy ve čtyřech kategoriích. Mladších žáků (6. a 7. ročník) bylo na startu 29! Nejšikovnějším se ukázal Radim Švub (7.A), který zdolal uctyhodných 140 cm, o 2. a 3. místo se podělili výkonem 130 cm Petr Diblík (6.B) a Tomáš Juříček (7.A).

              Mladším žákyním (6. a 7. ročník) chyběla jedna, aby jich závodilo deset! Mezi devíti odvážnými byla nejlepší Markéta Žáková (7.C) za 130 cm, na druhém místě byla Karolína Zemánková (7.A), na třetím pak Katka Novotná (7.B), obě zdolaly 125 cm.

              Nejméně se tradičně přihlásilo starších žákyň (8. a 9. ročník), bylo jich 6. O první místo se podělily Adéla Janhubová (9.C) a Nela Nétková (9.A), obě měly na stejný počet pokusů skočeno 135 cm. Třetí místo obsadila Zdeňka Pazderníková (8.B), která skočila 130 cm.

              Jako vždy vrcholem závodu bylo soupeření na nejvyšších výškách, které letos díky Martinu Vitáskovi (9.A) byly skoro u stropu. Mezi deseti přihlášenými byl od začátku jasný favorit, který svou roli zvládl a rozbouřeným divákům předvedl rekord Vánoční laťky, tedy její novodbé historie! Zdolal uctyhodných 176 cm!!!

              Druhé místo bral Nikolas Janků (9.C), který skočil 160 cm a třetí skončil Marek Lajmar (8.B) za 150 cm.


              Laťka a výkony skokanů diváky nadchla bonusem všeho pak byl rekord absolutního vítěze Martina Vitáska, kterému gratulujeme! Gratulejeme a děkujeme také všem ostatním skokanům, kteří nám předvedli pěkné výkony a nebáli se do soutěže nastoupit!
              Hezké Vánoce všem!