• Novinky

          • Wolfsteinův strašidelný hotel
            • Wolfsteinův strašidelný hotel

              26. 2. 2020

              pátek 21. 2. jsme se vydali na Gymnázium Zábřeh, kde pro nás žáci měli připraven program na téma detektivní literatury. Hlavním úkolem bylo najít ukradenou knihu z hotelu. Knihu našel ten, který splnil veškeré úkoly a získal tak indicie.

              Moc se nám tento program líbil a určitě bychom si to zopakovali.

              Za osmé ročníky třída 8.B

          • Search it!
            • Search it!

              24. 2. 2020

              Vyšší odborná škola a střední průmyslová škola v Šumperku uspořádala 28. ledna 2020 již desáté kolo okresní soutěže pro základní školy v anglickém jazyce Search it !, ve které studenti prokazují nejen znalosti v anglickém jazyce, ale i dovednosti spojené se schopností orientovat se v textu.

              Soutěž spočívá ve vyhledávání informací v anglickém jazyku na internetu (časový limit je max. 60 minut na 40 otázek). Jde nejen o správné odpovědi, ale také o rychlost - v případě, že dojde ke shodnému počtu bodů, vyhraje soutěžící, který byl rychlejší. Soutěžilo se ve dvou kategoriích: 8. a 9. třída. Naši školu reprezentovali Richard Jastrzembski z 8.B, Jan Roučka z 9.A a Ondřej Daniel z 9.C. Ondřej Daniel dosáhl svým výkonem na 3. místo ve své kategorii a tím porazil dalších 21 soutěžících.

              Gratulujeme mu k úspěchu a všem chlapcům děkujeme za skvělou reprezentaci školy!

              Helena Rozsívalová


              Vysledková listina Search IT 2020 8. třída

              Výsledková listina Search IT 2020 9. třída

          • Okresní kolo soutěže v anglickém jazyce
            • Okresní kolo soutěže v anglickém jazyce

              24. 2. 2020

              Dne 20. 2. 2020 se v Šumperku konalo okresní kolo soutěže v anglickém jazyce. Naši školu reprezentovali Charlotte Applová ze 7.C a Ondřej Daniel z 9.C, kteří se ve školním kole umístili ve svých kategoriích na 1. a 2. místě.

               V náročném klání, jež probíhalo od 8.30 do 13.00, si vedli výborně a oba získali přes 80 bodů z maximálního počtu 100 bodů. Porota prověřila jejich schopnosti porozumět mluvenému slovu (listening), psanému textu (reading) a konverzace (speaking), rozdělené ještě do 3 menších částí – měli se představit, pohovořit na dané téma a prokázat umění rychlé reakce v běžné situaci.

              Ondra se nakonec umístil na pěkném  8.-9. místě s celkovým počtem 83 bodů a Charlotte získala krásné 3. místo se ziskem 85 bodů. Oběma našim šikovným žákům moc gratulujeme!!! 

              Jolanta Kamiňska

          • Konverzační soutěž v ruském jazyce
            • Konverzační soutěž v ruském jazyce

              21. 2. 2020

              Ve čtvrtek 20. 2. 2020 proběhla konverzační soutěž v ruském jazyce. Soutěže se zúčastnilo pět žáků z devátých ročníků. Po úvodní poslechové části následovala konverzace s porotou. Komise na konci velmi ocenila snahu a přípravu všech soutěžících.

              Na prvním místě se nakonec umístila Lucie Bednářová (9.B), druhé místo obsadila Julie Tomečková (9.C) a pomyslný stupínek vítězů uzavřela třetím místem Eliška Pobucká (9.C). Na 4. - 5. místě se stejným počtem bodů se umístil Jakub Karpov (9.B) a Lenka Daříčková (9.C).

          • VI. Maškarní karneval
            • VI. Maškarní karneval

              18. 2. 2020

              sobotu 15. února 2020 po „velkém“ plese přišel na řadu již tradiční maškarní karneval pro děti. Tělocvičny-sály se zaplnily a na pódium vystoupil Karel Gott, který zahájil svou písní celý program. Ten byl tradičně bohatý, kromě tanečků, nechyběly soutěže, s čerty, s včelkami, v rytmu country na závěr programu bylo k vidění i jedno kolo StarDance. A pak také tombola. Děti měly možnost mimo hlavní program si ještě zasoutěžit ve vedlejším sále a samozřejmě se dobře napít, najíst i zamlsat. Z nadšených úsměvů dětí a spokojenosti rodičů se dá říct, že se karneval podařil a my se můžeme těšit na další akce s Boženkou.

          • X. školní ples
            • X. školní ples

              18. 2. 2020

              V pátek 14. února 2020 se konal 10. školní ples. Tentokrát bylo jeho pořádání velmi ohroženo, protože strop nad japexovou tělocvičnou ještě stále není zateplený. Vymysleli a hlavně zrealizovali jsme „zateplovací program“, který se ukázal jako spásný a ples se tedy mohl uskutečnit v obvyklém rozsahu.

              Kapely KMČ a MéďaBand se postaraly o příjemnou atmosféru, kterou dokreslily svým vystoupením mažoretky a také jsme viděli laserovou show. Opravdovým vrcholem (i když na začátku) bylo předtančení našich deváťáků, kteří pod taktovkou paní učitelky Hoplíčkové a také Hufové secvičili nádherný tanec na megahit Karla Gotta - Srdce nehasnou. Pocta Karlu Gottovi byla cítit z každého momentu plesu, z výzdoby a nejvíce pak z tradičního učitelského vystoupení před půlnocí, kde 34 tanečníků sklidilo velký aplaus a ovace. Na plese nechyběla bohatá tombola, fotokoutek, v horní tělocvičně bavil lidi DJ Čada. Dá se tedy říct, že návštěvníci, ale i učinkující si ples užili, dobře se najedli, napili a pobavili. Nezbývá než tedy poděkovat všem za to podporu spolku Boženka a tím pádem i naší školy.

          • Školní kolo soutěže v angličtině
            • Školní kolo soutěže v angličtině

              9. 2. 2020

              Poslední lednový týden si žáci 2. stupně vyzkoušeli své dovednosti v poslechu, čtení a konverzaci v anglickém jazyce. Školní kolo soutěže proběhlo tradičně ve dvou kategoriích – 6. a 7. ročníku a 8. a 9. ročníku. Nejdříve bylo nutné projít poslechovým testem a poradit si s různými typy anglických textů. Následovala konverzace na vylosované téma před porotou.

              V kategorii 6. a 7. tříd zvítězila Charlotte Applová ze 7.C, na druhém a třetím místě se s výbornými výkony umístili Ondřej Sekanina (7.C) a Nikola Vondálová (6.D).

              V kategorii 8. a 9. tříd byla první tři místa velmi vyrovnaná – jako první se umístila Veronika Cábelová (9.A),  druzí skončili Ondřej Daniel (9.C) a Lucie Bednářová (9.B).  A pouze o půl bodu za nimi Jiří Kroul (9.A).

              Vítězové nás budou reprezentovat v okresním kole anglické soutěže v Šumperku. Děkujeme všem účastníkům za statečnost a skvělé výkony!