• Novinky

          • GO akce pro šesté třídy
            • GO akce pro šesté třídy

              22. 9. 2020

              Ve dnech 14. - 16. září se žáci šestého ročníku vypravili se svými třídními učiteli a asistentkami na adaptační kurz GO. Autobusem jsme dojeli do Štítů. odkud jsme pokračovali pěšky do Heroltic. Počasí nám přálo a tak jsme hned po obědě obsadili venkovní bazén a hřiště. Poté, co teploty klesly na přijatelnou úroveň, jsme si s našimi třídními učiteli zahráli hry, při kterých jsme se ještě více seznámili. Protože bývá už brzy večer tma, vydali jsme se po setmění na stezku odvahy. Ačkoliv vedla jen kousek za naše chatky, jen málokdo se na ni vydal sám.  Naštěstí jsme ji všichni zvládli a tak jsme mohli jít sbírat síly na zítřejší výšlap na Bukovou horu. Ten se opět nesl ve znamení letního počasí. Ranní výšlap do kopce, zastávka v sedle nad Herolticemi s pěknou houpačkou a pak už vzhůru na Bukovku. Tam jsme si udělali fotku na královské židli a na skále a pak nás čekal sestup cestou necestou dolů. Kupodivu nám dal zabrat víc než cesta nahoru. Nakonec jsme seběhli po sjezdovce a po modré značce do Heroltic a opět jsme celé putování zakončili ve venkovním bazénu. Večer nás čekal poslední program po třídách a opékání špekáčků u táboráku. Středa se pak nesla ve znamení společného úklidu, závěrečné cesty do Štítů, nákupu sladkostí a cesty autobusem domů.  

              Jan Odehnal

          • Údolím Moravské Sázavy
            • Údolím Moravské Sázavy

              22. 9. 2020

              Ve středu 16. 9. 2020 se děti školní družiny vydaly na vycházku  "NAUČNÁ  STEZKA  ÚDOLÍM MORAVSKÉ  SÁZAVY. "

              V rámci přírodovědného projektu se seznámily s druhy rostlin,stromů a ptactva, které se vyskytují v dané lokalitě. Celá trasa měřila kolem 9 kilometrů. Cestou plnily úkoly, luštily křížovku, tvořily náramky z přírodnin  Za odměnu dostaly zmrzlinu. Všechny děti si to náramně užily a už se těší na další akci.

          • Pasování na čtenáře
            • Pasování na čtenáře

              17. 9. 2020

              Pozdě, ale přece, proběhlo dne 3. 9. 2020 v Městské knihovně Zábřeh  pasování našich loňských prvňáčků (nynější 2.B) na čtenáře.

              Děti byly seznámeny se službami městské knihovny a s tím, co jim může nabídnout. Po pohádce a malém kvízu byly děti slavnostně pasovány panem králem na opravdové čtenáře.

              Každý pasovaný čtenář obdržel od paní knihovnice obálku s Pamětním listem a členskou průkazku na roční výpůjčné zdarma. 

          • Dopravní hřiště
            • Dopravní hřiště

              15. 9. 2020

              pondělí 14. 9. 2020 navštívila naše třída IV. A nově vybudované dopravní hřiště v Zábřeze. Žáci absolvovali jak výuku na učebně, tak i přípravnou jízdu na kole dle pravidel silničního provozu. Všichni se snažili, ale mají ještě co dohánět, protože na jaře je čekají zkoušky na Průkaz cyklisty. Počasí nám přálo a děti si dopravní hřiště i jejich nabídku užily.

          • Akce GO
            • Akce GO

              15. 9. 2020

              Od 9. do 11. září 2020 absolvovali žáci čtvrtých tříd s jejich učitelkami adaptační pobyt -" GO" ve Vernířovicích.

              Byli jsme nadšeni především krásnou a čistou krajinou s malebnými podhorskými staveními.

              Ubytovali jsme se na chatě Brněnka, kde byly pro děti připraveny dvou až pětilůžkové prostorné pokoje se sociálním zařízením, některé i s terasou. Velmi jsme byli spokojeni s personálem a se skvělou kuchyní, kde si žáci mohli vybrat i ze dvou jídel.

              Cena zahrnovala ubytování, stravu, dopravu a práci animátorek, které dětem připravovaly pestrý program.

              Nechyběla ani jízda na koních a koupání v krytém vyhřívaném bazénu, který patří k chatě.

              Domů jsme odjížděli spokojeni a plni nových zážitků.