• Novinky

          • Vyhodnocení Barevného týdne
            • Vyhodnocení Barevného týdne

              15. 12. 2020

              V týdnu od 7.12. do 11. 12. 2020 proběhl v naší škole tradiční Barevný týden zaměřený na charitativní sběr vršků z PET lahví . Do akce se zapojilo 16 tříd naší školy. Sesbíralo se neuvěřitelných 61 478 vršků (asi 123 kg).

              Nejpilnějšími sběrači byli žáci 2.B třídy, kteří přinesli 7 863 vršků. 2. místo patří třídě 5.B s celkovým počtem 7 255 vršků. Třetí místo si vysbírala třída 5. A, jejíž žáci donesli 6 631 vršků. Nejlepšími sběrači ze 2. stupně se stali žáci 6.B třídy, kteří přinesli 6 624 vršků.

              Dík patří samozřejmě všem dětem, které se charitativního sběru zúčastnily.

              Fotografie, které celý týden dokumentují, také dokazují, že naše škola během sychravého prosincového týdne zářila všemi barvami.

          • Dějepisná olympiáda 2020/21 - výsledky školního kola
            • Dějepisná olympiáda 2020/21 - výsledky školního kola

              7. 12. 2020

              Letošního školního kola dějepisné olympiády (s tématem „Labyrintem barokního světa 1556-1781“) se zúčastnilo 17 žáků. Úspěšní řešitelé museli dosáhnout 60% z celkového součtu 60 bodů, tj. 36 bodů. Účastníky okresního kola vybírají pořadatelé soutěže, až budu něco vědět, ozvu se.

              Všem zúčastněným tímto děkuji za projevenou snahu. Sláva vítězům a blahopřání úspěšným řešitelům. Nicméně i těm „pod čarou“ patří poděkování, protože se od mnohých jiných alespoň pokusili… Všichni jste si totiž v době, kdy jste se po dlouhé době vrátili do školy a valily se na vás písemky a zkoušení, našli čas na účastenství v našem klání ducha. A za to vám patří dík. Speciálně smekám před sedmáky, kteří dané téma ještě v dějepisu nepotkali, což se sice odrazilo ve výsledcích, ale snahu si opravdu cením.

                                                                                              

               Jaroslav Vít, preceptor historie

               

          • Mikulášská nadílka
            • Mikulášská nadílka

              4. 12. 2020

              V pátek 4. 12. vítal děti u vstupu do školy Mikuláš s andělem a dvěma čerty. Naštěstí byli všichni dobře naladěni, takže dětem dávali maličkou pozornost a naopak si trošku zasedli na dospěláky - učitele. Ti raději dobrovolně recitovali básničku, aby mohli proklouznut do školy. Je to zvláštní doba, dokonce i čerti měli roušku, anděl si ji vzal také no a na svatého Mikuláše koronavirus nemůže.

          • Barevný týden 7. 12. – 11. 12. 2020
            • Barevný týden 7. 12. – 11. 12. 2020

              1. 12. 2020

              Každoroční podzimní tradicí na naší Božence je Barevný týden. Ani současná složitá situace nás od uspořádání této akce neodradila. Cílem Barevného týdne je snaha sebrat co nejvíce víček od PET lahví na charitativní účely.

              V pondělí budeme sbírat modrá a fialová víčka, v úterý zelená, ve středu žlutá, zlatá, béžová, ve čtvrtek červená a růžová a v pátek bílá a černá.

              Víčka bude vybírat p. uč. Hoplíčková každý den vždy po 1. hodině před 1. (zeleným) pavilonem. Počet víček za jednotlivé třídy pošlete každý den na lístečku do třídy 3.A.

              Nezapomeňte se každý den obléct do příslušných barev. Podle možnosti k oblečení dolaďte i barvu roušky.