• Novinky

          • Okresní kolo ve vybíjené dívek
            • Okresní kolo ve vybíjené dívek

              1. 4. 2019

              Dne 26. 3. se naše dívky z pátých tříd utkaly v Okresním finále ve vybíjené v Šumperku, kam postoupily z Okrskového kola.

              Z pěti týmů se umístily bez porážky na 1. místě a postoupily do Krajského finále do Prostějova.

              Na krásném výsledku se podílely dívky Ema Kociánová, Lucie Králová, Karolína Němcová, Eliška Heryánová, Dorota Pavlů, Šárka Švédová, Brušťíková Mia, Anna Pacíková, Karin Malá, Aneta Pírková, Lucie Svačinová, Elen Kratochvílová, Michaela Šmídová.

              Dívkám přejeme hodně sportovního štěstí i v Krajském finále :)

          • Výstava pokojíčků
            • Výstava pokojíčků

              1. 4. 2019

              V pondělí 25. 3. proběhla v učebně VV výstava prací žáků 6.C nazvaná „Pokojíčky“. Žáci v rámci hodin výtvarné výchovy vytvořili převážně v krabicích od bot prostorová díla, která ve výsledku překvapila i je samotné. Kluci i holky lepili, stříhali, řezali, dokonce i šili, pokládali podlahu, vyráběli nábytek, koberce, závěsy, doplňky do pokoje a ani kluci se nebáli ohánět jehlou a nití a „spíchli“ si dokonce polštářky a peřinky. Některá děvčata prokázala neuvěřitelný talent a cit pro detail a do svých pokojíčků vyrobila i věšáčky (ze svorek), malé knížečky, miniaturní botky, kytičky či lampičky. A architektonické řešení podkrovního pokoje Víti Frydrycha vyrazilo dech i některým učitelům. Děti byly nesmírně originální a nápadité, dokázaly z různých krabiček, kousků kartonů, zbytků látek, drátků, koženek, obalů na léky, folií, korálků a bavlnek vytvořit tak útulná dílka, že se v nich až chtělo bydlet J. A protože by byla škoda, kdyby se svými výtvory mohli kochat jen žáci 6.C, uspořádali v učebně VV se svolením p. uč. Navrátilové navíc výstavu pro žáky 1. stupně. Z ohlasů dětí i učitelů, kteří výstavu navštívili, bylo jasné, že to bylo „fakt něco“. A jsem ráda, že o velké přestávce byli u toho, když si malí druháčci a třeťáčci fascinovaně prohlíželi jejich díla a pozastavovali se nad každým detailem. Určitě je to hřálo u srdce. Tak třeba zase někdy příště!

              Jolanta Kamiňska